Friday 2 March 2012

Det Australien ingen visste fanns

Är det kanske någon av er därhemma som när ni tänker på oss här i Australien föreställer er hur våra dagar svämmar över av solsken och värme? Ni kanske ser oss brunbrända i ett hav av paraplydrinkar?

Då får jag nu tyvärr spräcka denna vision. Det enda som är sant är det där med att vara helt översvämmade, och sitta i ett mindre hav:

På 24 timmar denna vecka fick Broken Hill (mitt ute i the outback) en tredjedel av sin årliga nederbörd. På samma tidsrymd fick Queanbeyan 60 mm regn med detta som resultat:



På 48 timmar fick Canberra 160 mm regn. Vi snackar alltså inte lite skurar då och då, utan regnet har bar öst ner konstant.. Vi har fått en liten paus idag, men i morgon ska det sätta igång igen och man varnar för fler översvämmningar. Tur att vi bor på tredje våningen...

Vi får konstant höra hur ovanlig denna sommar är - mycket kallare, mycket blötare och med mycket färre värmetoppar. I viss mån måste jag säga att jag är tacksam, jag fungerar inte så bra när graderna börjar stiga över 30 grader. Men detta?!?!

Tur att man har minnen som de här som piggar upp:

4 comments:

  1. Oh, lyckades du filma ekipaget?!
    Jag fick bara en bild av fronten på bilen och rumporna av dromedarerna!

    ReplyDelete
  2. eeh what? alltså, dromedarer? I Australien? wacko wacko!

    ReplyDelete
  3. Usch, det ser väldigt blött ut från Aftonbladets sida.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14478741.ab
    Hur går det?

    ReplyDelete
  4. Haha! Hur wacko som helst indeed :)
    Ja det var illa i vissa delar, och är fortfarande. Här regnade det konstant i flera dagar, men vi blev inte helt dränkta iaf!

    ReplyDelete

En kommentar gör min dag!